Loading

Stramosii pisicii tale

Oferta de pret disponibila la cerere!

Stramosii pisicii tale Click pe imagine pentru varianta marita

Ca sa facem cunostinta cu stramosii pisicutei tale care probabil se alinta acum pe canapea, trebuie sa ne intoarcem cu mii de ani in urma. Conform cercetatorilor se pare ca pisica domestica si-ar avea originea in Africa si provine dintr-o pisica salbatica de dimensiuni mici. Primii care au adus aceste animale langa casele lor au fost egiptenii, acum aproximativ 4000 de ani. Acestea le aparau recoltele de soareci, ceea ce a facut ca acestia sa le poarte un respect divin si chiar sa o protejeze prin lege. Au fost gasite picturi si statuete din jurul anului 1400 i. Ch. reperezentand pisici egiptene. DE asemenea, erau considerate animale sacre, asa ca atunci cand o pisica murea, aceasta era mumificata si ingropata intr-un cimitir special.
Din pacate insa, in Evul Mediu pisicile au cazut de pe soclul lor. In Europa au fost asociate cu vrajitoria si erau considerate intruparea raului, considerandu-se ca aveau puteri malefice. In acea perioada, daca detineai o pisica erai banuit de vrajitorie si se ajungea pana intr-acolo incat erai condamnat la moarte. Pisicile erau torturate si sacrificate in urma unor ceremonii religioase. In urma acestor cruditati din partea oamenilor, numarul pisicilor a scazut considerabil in timp ce sobolanii purtatori de boli epidemice s-au inmultit, raspandind ciuma. Abia in secolul XVII pisicile si-au recastigat locul in inima oamenilor. Numarul lor ca animale de companie in lumea buna a crescut considerabil, aceasta devenind chiar o moda.
De atunci pisicutele si-au pastrat locul bine-meritat langa noi, dandu-ne stari de liniste si confort cand torc in bratele noastre.

PLECI IN CONCEDIU ? NU ai cu cine lasa pisicuta si locuiesti in Bucuresti sau imprejurimi? Lasa-ti pisicuta cu noi. www.hotelanimale.ro O pensiune pentru pisicute, mica si cocheta cu conditii de lux si preturi romanesti de la 15 lei/zi. Viziteaza-ne!! Bella pensiunea felina pentru pisicuta ta. www.hotelanimale.ro